Vad lastbilschaffisen såg

Livet som lastbilschaffis kan vara spännande och enahanda om vartannat. Å ena sidan, man får se mycket av Sverige. Å andra sidan, de delar av Sverige som man ser är i huvudsak vägkrogar och garage, vilket kan bli lite enahanda. Vägkrogar har jag ingenting emot och jag måste säga, efter så många år på vägarna kan jag ofta se direkt om en vägkrog är bra eller inte. Det är helt enkelt en egenskap som man måste utveckla som lastbilschaffis. Här måste jag nog ändå påpeka en sak: de flesta vägkrogar i Sverige är riktigt bra, och bottennappen är få. Slokhatten av för er, alla bra vägkrogar som gör livet som lastbilschaffis lite bättre. Ingen nämnd, ingen glömd!

Det andra som man får se av Sverige är som sagt garagen och de är inte riktigt lika roliga som vägkrogarna. De viktigaste frågorna för mig där är hur pass snabbt garageportarna öppnas och hur snabbt avlastningen går. Det är nog egentligen allt. Det där med hur pass snabba garageportarna är kan variera enormt. Gamla garageportar kan vara riktigt långsamma och tröga. Där föredrar jag nyare garageportar som är betydligt snabbare och smidigare. Senaste resan slutade i ett garage som nyligen bytt ut sina gamla dåliga som jag mindes med fasa till nya från www.sandoporten.se. Där gick avlastning och parkering snabbt, och jag kom faktiskt i säng innan midnatt. Det händer inte så ofta och jag blir lika glad varje gång. Arbetstiderna för en lastbilschaffis är ju lite speciella, i negativ bemärkelse.

Men tro nu inte att jag klagar. Jag skulle inte byta jobb för någonting. Visst krävs det nog en lite speciell personlighet för att bli lastbilschaffis, men för de av oss det passar så är det det perfekta jobbet. Det är ytterst få förunnat att vara vägarnas kung!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *