Om denna blogg

Hej och välkommen!

Jag heter Niklas och det här är min blogg Svarte Sören. Namnet har den fått för att Svarte Sören är min idol, och det här är mitt sätt att hylla honom. För er som inte känner till Svarte Sören så kan jag berätta att han bland annat har varit med i ”Farmen”, men Svarte Sören är ingen vanlig dokusåpastjärna. Han är en man som inte är rädd att gå sin egen väg. Hans långa skägg är till exempel resultatet av att hans rakapparat gick sönder för många år sedan, och hans favoritplagg är en gammal slokhatt från 1800-talet.

Svarte Sören kommer från Mockfjärd i Dalarna. Han har bott där i princip hela sitt liv (förutom några korta flyttar till andra ställen i Dalarna), och det är där han trivs som bäst. Förutom att medverka i teve så kan man se Svarte Sören på marknader där han kokar tjära och säljer slutprodukter av tjärkokningen, som till exempel salvor och essenser. Dessutom blir det tack vare skägget en del tomteuppdrag kring jul. År 2013 fyllde han 60 år, men enligt honom själv är det lite som att passera Mångsbodarna ( i Vasaloppet) – det är inget särskilt mer än att man får lite blåbärssoppa!

Den här bloggen är som sagt en hyllning till Svarte Sören och jag skriver förstås en del om honom, men jag bloggar också om mig själv. Det kan med andra ord bli lite allt möjligt, från vardag till jobb och andra spännande, roliga eller tråkiga saker som händer i mitt liv!