Nya lösningar!

Ni vet hur det är när man har gjort någonting på samma vis i årtionden och aldrig riktigt reflekterat över att det går att göra på ett bättre sätt? Det blir lite av en aha-upplevelse även om det rör sig om någonting ytterst banalt. Senast det hände mig var för inte så länge sedan när jag upptäckte att det finns bättre sätt att hantera säckar med hundmat på än att bara knyta ihop dem, någonting som inte är speciellt praktiskt. Nu använder jag klämmor i stället – rejäla klämmor som gör det enkelt att försluta säckarna. Varför jag inte tänkt på det tidigare vet jag inte, men det är nog så enkelt som jag redan antytt: man gör på ett visst sätt för att man alltid gjort så, vare sig det är bra eller dåligt, och har problem med att se de alternativ som finns.

Men det är inte bara det att jag börjat använda klämmor för att försluta hundmatspåsarna med. Jag har till och med upptäckt att det finns finurliga specialklämmor som är försedda med skopor – skopklämmor helt enkelt. De gör att man alltid har skopa tillgänglig när det är dags att utfodra hunden. Bertil bryr sig nog inte så mycket, men jag tycker att det är betydligt behändigare! En stor rejäl skopklämma kostar heller inte så mycket, 69 kronor får jag dem för hos www.klammor.se, och då rör det sig om klämmor som håller ett bra tag – inget slit och släng här inte!

Nå detta om detta. Moralen är enkel – det finns ofta bättre sätt att göra saker på, speciellt saker som man gjort på samma sätt under lång tid. Man får inte låta dåliga lösningar bli rutin utan ska hela tiden vara öppen för att det finns bättre lösningar. Till och med för någonting så enkelt som att försluta påsar med hundmat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *