Mot Sörens hemtrakter (nästan i alla fall)

Jag åker inte på semester speciellt ofta. I mitt yrke som lastbilschaufför får jag se så många olika delar av vårt land att det liksom inte känns så speciellt att åka bort för mig. Och någon soldyrkare är jag rakt inte så det blir inga utlandsresor till solen heller. Dessutom så trivs jag med att vara hemma. Att få vara i mitt hus och inte ute på vägarna är som semester för mig, så när jag är ledig så gör jag helst inga längre resor än till affären eller korvmojen.

Men nu ska jag faktiskt åka bort på något som skulle kunna kallas för en liten minisemester. Det är nämligen så att jag och en god vän till mig har bestämt oss för att åka bort en helg och bo på hotell. Det blir en kompishelg helt enkelt. Vi är ensamstående båda två så vi har inga fruntimmer att bo på hotell med, men det behöver man ju inte. Vi kände att det var dags att hitta på något roligt tillsammans och då fick det helt enkelt bli en hotellweekend.

Det blir ett hotell i Dalarna och det är ju Svarte Sörens hemtrakter. Det här hotellet, Green Hotel, ligger dock i Leksand (eller Tällberg för att vara mer exakt) men det är bara knappt fem mil från Mockfjärd där Sören bor. Lite kul, tycker jag.

Bertil hänger på
Jag funderade lite på hur jag skulle göra med Bertil, min hund alltså, för jag tycker inte om att lämna bort honom. Jag är ju som sagt sällan borta så han är van att alltid vara med mig, antingen hemma eller i lastbilen. Men sedan såg jag att Green Hotel har rum där hundar är välkomna så han får hänga med helt enkelt. Vi kommer ändå inte göra så mycket aktiviteter där han inte kan följa med. Det är väl när man äter i restaurangen och så som han får vara kvar på hotellrummet. Så det blir semester för både mig och Bertil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *