Höstfix på hemmafronten

Andra brukar nyttja sin semester för sina hemmaprojekt, men jag anser mig själv vara klokare än så. Semester är faktiskt till för att vila ut sig från att ha jobbat i drygt ett år och jag brukar försöka vara noggrann med att verkligen koppla av under dessa tider. Men nu mot hösten får jag ofta inspiration att förändra, och nu har jag tagit tag i ett projekt som har fått legat på is lite för länge; köket.

Nya luckor & kakel ovanför diskbänken
I en första vända har jag tänkt fokusera på att byta ut våra köksluckor och ordna med kakel ovanför diskbänken. Stommarna tycker jag ändå är helt OK i förhållande till konstruktionen på huset, så de låter jag vara. Så vitt jag vet är det inga skador eller slitage på dem heller.

Kök

Dags för det gamla köket att få sig en omgång!

Under nästa vecka ska jag in till Mälarkök och kolla lite på deras utbud. Har varit ute på nätet och spanat på http://www.malarkok.se/ för att få en uppfattning om utbudet och tycker ändå ser det bra ut. Jag är ute efter lackerade luckor, helst högblanka om det finns. Har sett det i en del annonser och på andra ställen och fastnade verkligen för den looken.
Ny golvmatta
Eventuellt har jag också planerat att lägga ny golvmatta medan jag ändå håller på, men där känner jag mig inte riktigt lika säker som med luckorna ännu. Det står egentligen mellan att riva bort mattan och slipa i ordning trägolvet därunder eller att lägga en ny och fräsch matta. Rent stilmässigt är ju trä bra mycket snyggare, men är osäker på tid och ork för att fixa i ordning golvet också. Någonstans måste man vara realistisk.
Kanske får det vänta tills jag har de nya luckorna på plats så att jag kan bilda mig en bättre uppfattning om slutresultatet. Och en bättre koll på budgeten såklart.
Det var allt från mig idag! Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *