Dags att serva bilen igen

Nu är det snart dags för bilservice igen, och förut var det något som kunde ge mig rejäl ångest. Man vet inte riktigt vad det kommer att kosta, men man vet att det kommer att bli dyrt. Att lämna in bilen på verkstaden när den är trasig är något man kan acceptera, för då måste den ju lagas, men att lämna in den och betala dyra pengar när bilen går som en klocka känns på något vis så onödigt. Jag vet förstås att det är viktigt att serva bilen, för gör man det inte kommer den garanterat att kosta mer när saker och ting börjar gå åt pipsvängen för att man inte har kostat på bilen det underhåll den behöver, men ändå går man och muttrar när räkningen har bränt ett stort hål i plånboken.

Nu för tiden behöver jag inte oroa mig för det! De stora utgifterna är ett minne blott, för jag har nämligen tecknat ett serviceavtal. Ett serviceavtal går enkelt förklarat ut på att man tecknar en försäkring på att man under en viss tid eller en viss körsträcka är helt försäkrad mot oväntade och stora kostnader för bilens service. Istället för att betala en stor klumpsumma vid servicen så betalar man en mindre månadsavgift, och när det är dags för service så lämnar man in bilen på verkstaden utan några merkostnader. Det är med andra ord ett sätt att hålla koll på sina pengar, och det märks ju inte lika mycket i plånboken när man betalar en mindre summa varje månad som det gör när man betalar allt på en gång.

För mig är det serviceavtal till Volvo som gäller, eftersom jag har en sådan bil, men det kan skilja sig lite beroende på vilket märke man har. Det bästa är att höra sig för vad som gäller för ens bil så att man är på den säkra sidan, men villkoren är ändå hyfsat lika så jag kan varmt rekommendera serviceavtal till alla oavsett bilmärke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *